Parteneriate cu școlile

Parteneriate în domeniul formării vocaționale

Formarea vocațională în construcții plasează în industria de profil meseriași și tehnicieni, ocupații extrem de importante în implementarea proiectelor de edificare, renovare, modernizare sau restaurare.

La nivel local, avem parteneriate cu instituțiile de învățământ din județele unde suntem prezenți cu fabrici de ciment, precum Liceul St. O. Iosif din Rupea sau Grupul Școlar Industrial Dragomir Hurmuzescu din Medgidia.

Parteneriate cu mediul academic

Compania susține și promovează creația și inovația, experimentul, cercetarea și comunicarea utilizării în proiecte construite a diferitelor tehnologii și materiale de construcții care sunt generate de o atitudine responsabilă față de mediu. Prin aceasta, încurajează și se raliază platformelor sustenabile în privința relației mediu-societate. Din acest motiv am pus bazele unei colaborări strânse cu Universitatea Transilvania din Brașov și Universitatea Ovidiu din Constanța prin intermediul stagiilor de practică (internship) pentru studenții din aceste instituții în cadrul fabricilor de ciment CRH România.

Din 2011 compania s-a alăturat programului de parteneriat pe care Ambasada Franței îl propune în România companiilor care sprijină formarea tinerilor. În baza acordului de parteneriat, am oferit tinerilor absolvenți cu profil tehnic posibilitatea de a efectua un program de masterat nivel 2 în Franța. Acest parteneriat a avut la bază dorința noastră de a le oferi un sprijin tinerilor români talentați care își doresc o carieră pe termen lung în domeniul nostru de activitate.

Școala de Vară CRH România

Dorim să le oferim o șansă de dezvoltare profesională tinerilor, având capacitate de adaptare și dezvoltare, flexibilitate, inițiativă și autonomie, mobilitate atât geografică, internă și internaţională, cât și profesională. Astfel, în anul 2013 am pus bazele „Şcolii de vară” dedicată studenţilor din ani terminali sau care urmează cursurile de master cu profil tehnic. În cadrul acestei iniţiative. compania CRH România oferă anual 8 burse de vară în cadrul uzinelor de ciment de la Hoghiz şi Medgidia pentru o perioadă de maximum 3 luni, ocazie cu care studenții se pot familiariza cu mediul industrial, unii dintre ei devenindu-ne colegi pe termen lung.

Politicile de resurse umane sprijină formarea continuă, atragerea și reținerea persoanelor talentate în interiorul organizației. Drept concretizare a preocupării continue pentru educație și formare profesională, pilon al responsabilității noastre sociale, CRH România s-a alăturat și a dezvoltat de-a lungul anilor parteneriate și colaborări cu mai multe universități și asociații studențești, dar și instituții care susțin și promovează creația şi inovația, experimentul și cercetarea.