Procesul de recrutare

Un proces de recrutare de succes presupune o definire clară a nevoilor și utilizarea celor mai eficiente metode de recrutare. Astfel, identificarea candidaților se face fie din surse interne (planuri de succesiune, anunțuri interne), fie din surse externe (prin agenții, anunțuri directe, candidaturi spontane).

Deoarece politica de Resurse Umane a companiei este orientată spre dezvoltarea carierelor, promovările interne au prioritate față de angajările din exerior pentru candidații care au profile echivalente.

Odată definită poziția vacantă și profilul candidatului, se demarează procesul de selecție propriu-zis. Acesta constă în selectarea candidaturilor care se potrivesc cerințelor afișate, urmată apoi de interviurile de selecție. Unul din principalele criterii de selecție îl constituie potențialul candidatului de a evolua în cadrul Grupului.

Participanții la procesul de selecție sunt aleși astfel încât să joace un rol complementar în evaluarea profilului și a abilităților candidatului. Ei dedică timp suficient procesului de selecție pentru a face o evaluare corectă și pentru a garanta astfel corectitudinea procesului, un factor cheie de succes în procesul de recrutare.

Prin procesul de recrutare și selecție, CRH își dorește să atragă în interiorul companiei cei mai talentați oameni.