Sănătatea și
siguranța
în muncă

Dedicarea noastră în acest domeniu depășește granițele proprii, extinzându-se și asupra comunităților locale cărora compania le împărtășește cultura sa în acest domeniu.


Sistemul nostru de management cuprinde atât elemente care vizează reglementarea aspectelor tehnice și operaționale dar și cele care adresează problemele de comportament.

Analiza cauzelor incidentelor a demonstrat ca 96% din incidente sunt cauzate de acte nesigure și numai 4% de condițiile periculoase.

Pornind de la această constatare, CRH România aplică consecvent un program de leadership în safety – Safety Leadership Interactions - care își propune să întărească comportamentele sigure, să identifice comportamente nesigure și să influențeze schimbarea acestora din urmă.

Ce înseamnă acest lucru în mod concret? Că fiecare manager din conducerea organizației realizează vizite dedicate în punctele noastre de lucru, discută cu angajații și contractorii și demonstrează prin discuții și acțiuni consecvența și consistența managementului în acest domeniu. Vizitele și discuțiile sunt planificate, pregătite, iar rezultatul lor înregistrat.

Pe lângă implicarea managementului, CRH a implementat în toate operațiunile sale un alt instrument care presupune implicarea angajaților în discuții centrate pe diferitele incidente din cadrul grupului și care atrag după sine lecții cheie comunicate în întreaga organizație: Employee Engagement.

Aceste programe, alături de celelalte elemente ale sistemului de management SSM ne-au ajutat și ne ajută să ne îmbunătățim rezultatele și mai ales să ne asigurăm că fiecare dintre noi ajunge în siguranță acasă.

Toate operațiunile grupului CRH, implicit și cele din România, au un obiectiv extrem de ambițios și anume acela de a atinge nivelul de zero fatalități și zero accidente.

În întreaga lume, CRH a implementat o politică riguroasă și un sistem de management cu intenția de a elimina orice fel de vătămare a angajaților săi și a celor care lucrează alături de ei.